Super Starter Peelland

Doe vandaag niet wat morgen ook nog kan

Bekijk alles »

Gepubliceerd op

"Doe vandaag niet wat morgen ook nog kan."

Bovenstaand gezegde is niet zo heel bekend en wordt niet zo vaak gebezigd. Vaker wordt bijvoorbeeld gebruikt "Stel niet uit tot morgen, wat je vandaag doen kunt". Op het oog ook een veel positiever spreekwoord. Het appelleert namelijk aan je doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel dat je vooruit kijkt. Je weet immers niet wat de dag van morgen gaat brengen en het kan maar gebeurt zijn.

Toch is het de eerste stelling die mijn zo'n beetje door de middelbare school heeft geloodst en ook nu, zelfs als Funtrepreneur, kan het een voordeel zijn om tot morgen uit te stellen wat nu eigenlijk al kan. De twee voor mij belangrijkste redenen wil ik hier met u doornemen.

In de eerste plaats zal regelmatig blijken dat hetgeen u vandaag had kunnen doen maar uit heeft gesteld tot morgen, morgen niet meer nodig is. En met enige ervaring kunt u redelijkerwijs al inschatten welke activiteiten dat zijn.

In de tweede plaats is er een wetmatigheid die zegt, "Onder druk wordt alles vloeibaar". Dit is een natuurkundige wet, van toepassing op gassen maar zeker ook als metafoor te gebruiken voor actiepunten die moeten worden afgewerkt. Er zijn mensen waarbij enige vorm van druk, het beste in ze boven haalt, waarbij wanneer het uur U nadert de energieniveaus omhoog gaan en creativiteit en productiviteit excelleren.

Nu weet ik zeker dat er ook onder potentiële Super Starters ook deelnemers aanwezig zijn die onder druk met de beste meest innovatieve en wereldveranderende ideeën op de proppen gaan komen en zich op het allerlaatste moment gaan inschrijven. Tegen die Super Starters zou ik willen zeggen; "Je hebt nog tijd genoeg. Volgende week, op 29 april sluit pas de inschrijving, doe vooral rustig aan en laat je niet verleiden om je inschrijving nu al te doen. 28 april om 23.55 uur is méér dan op tijd!"

Om bovenstaande enigszins te relativeren en in perspectief te plaatsen wil ik met u delen dat ik dit verhaaltje schrijf op zaterdag 13 april voor plaatsing op maandag 22 april want het kan maar gebeurt zijn...Geschreven door: (@)
Funtrepreneurs.com,


Partners:
Mede mogelijk gemaakt door: